S trenutkom ko sem začutil in spoznal priznal samemu sebi da moram v lajfu narediti konkrtne spremebe na marsikaterem področju…sem se odločil da grem v inicijacijo Reiki po starodavni metodi Usuijevega sistema. Udeležil sem se Reiki tečaja.
Doživel sem jo kot nekaj zanimivega in stvari ki so se mi začele dogajati okoli mene in v meni so dokaz da sem odločno stopil na pravo pot in naredil pravi korak zase in svojo okolico. In tukaj ni samo zdravljenje z Reiki univerzalno energijo…gre se za celostno dojemanje vsakdana in situacij ki nas doletijo. Dnevni dogodki so dobili drugačne barve in vpliv name in moje počutje…situacije so se začele sestavljati po nekem pravilu brez znanega kaosa…in vsak dan je postal bolj živ in rešljiv…tudi v najtežjih trenutkih. Meni gre zdaj vse to lažje od rok…naučil sem samega sebe tudi da si dovolim marsikaj kar si prej nisem zaradi x razlogov ki jih vsi mi najdemo vedno kot izgovore proti samemu sebi… Da sem uporabil Reiki univerzalno energijo in tehnike za samozdravljenje in zdravljenje bližnjih je le korak naprej in spozananje da smo vsi mi sposobni narediti največ zase in svoje najbližnje.
S.Lucky
__________________________________________________

Dragi moji prijatelji – Anja,Danica in Karli…

Še vedno sem pod vtisom ponedeljkovega dne,ko ste se na prav poseben način dotaknili mojega življenja …oz.mirno lahko govorim tudi v Andrejevem imenu, saj njegova izjava,da je bil to eden izmed najlepših dnevov v njegovem življenju,pove vse….
Čeprav sem sama začutila notranjo potrebo po Reiki-ju, sem njegov pravi pomen,njegovo pravo veličino spoznala,ko sem vstopila v prostor… PRIPRAVILI STE SVETIŠČE…
Že ob samem vstopu so naju objele SVETE energije…harmonija in ljubezen – izza katerih je sevala skrivnostna sila, neka nevidna moč, ki naju je sprejela v svoje naročje in naju popeljala v prijetno blaženo stanje…. BILO JE POPOLNO … in to lahko naredi samo brezpogojna ljubezen, ki daje z vsem srcem….

Hvala vam za to ljubezen,
hvala,ker ste vstopili v moje življenje in ga obogatili,hvala,ker se lahko učim od vas….
RADA VAS IMAM !!!
Dragica
__________________________________________________

Reiki naju spremlja že okoli 20 let, vendar je zdaj, ko je iniciran tudi mož, vseeno drugače. Najprej je s svojim navdušenjem potegnil mene in hčer, da sva šli na naslednjo stopnjo. Več se o vsem kar se tiče reikija pogovarjamo, si ga dnevno dajemo drug drugemu, seveda tudi drugi hčeri, in se čudimo njegovemu neomejenemu delovanju. Ker s pogovori ozaveščamo delovanje, smo tudi bolj pozorni na pozitivne afirmacije in misli, ki jih pošiljamo vvesolje, kajti res se vse uresniči. Skratka, reiki nas je le še bolj povezal. Hvala vam!
izkušnja naše udeleženke in drage prijateljice
__________________________________________________

Po 2.stopnji Reiki-a sem šele začutil-dojel, da ima resnično veliko moč. Med seminarjem je bilo vsakič nekaj novega, odprti pogovori in delo ..pa delo z simboli , pa iniciacija in poskušanje, oz. kasneje vaje doma.
Po tečaju, ko sem komu delal reiki-najprej vadil je bilo zanimivo to, da si že sam pri sebi začutil(toplota, umirjenost, namen),da čez tebe nekaj teče in gre naprej. Uporabljam ga skoraj vedno pri masažah, ker se s tem ukvarjam in veliko strank me vpraša, kaj sem še počel. Kaj je tako toplega teklo čez njih? Ali pa, da so močneje čutili neko dogajanje, kjer je boleči del. Pomagalo je dostim ravno to, da zraven delam reiki.
In še naprej ga definitivno bom. Z reikijem si, kot bi v srednjem veku pred bitko imel le nož v rokah, a, ko ga začneš uporabljat(reiki) imaš naenkrat neviden čudovit meč, ki dela sam po sebi!
Matija
__________________________________________________

V prvo stopnjo Reiki univerzalne energije sem bil iniciiran pri rosnih enajstih letih. Spomnim se, kako sem želel spoznati nekaj novega, slišal sem, da s tem dobiš sposobnost zdraviti tako sebe, kot tudi druge in čeprav sem si to predstavljal iz takrat še precej bolj domišljijskega zornega kota, sem nauk in energijo s seboj nesel naprej v življenju. Mogoče bi si marsikdo mislil, da otrok pri taki starosti še ni sposoben doumeti pojma energije, sam pa sem mnenja, da sem ravno zaradi tega vse skupaj precej bolj intenzivno dojel. Koncept energije in z njo povezanim naravnim zdravljenjem mi je bil zelo domač, z iniciacijo v drugo stopnjo, čez nekaj let, pa se je ta občutek le še intenziviral.
Najbolje se spomnim prihoda v prostor, kjer je potekala celotna iniciacija, saj je bil ves popolnoma prepojen z omamnim vonjem incensa. Celotno moje bitje je čutilo, da sem tukaj z namenom in z užitkom sem absorbiral dane informacije, ki meje naravnega zdravljenja prestavijo izven okvirov prostora in časa. Sama iniciacija je bila tudi popolnoma drugačna kot prva, najbolj pa je bil zanimiv občutek v dlani, kamor se je narisal določen simbol, katerega pomen sem tudi izvedel. Pretok energije se je intenziviral, tega ni moč zanikati, hkrati pa me je v trenutku same iniciacije prepravil precejšen mir. Zaupanje, ki sem ga čutil, je bilo nepopisno. Upal bi si trditi, da so se določeni občutki sprejemanja, pomirjenosti, prenesli v moj vsakdan, kjer so od takrat naprej tudi veliko bolj konstantno prisotni.
Sedaj je minilo nekaj let od moje iniciacije v drugo stopnjo in lahko povem, da se me velikokrat zasledi, kako s prsti delam krožne gibe, ki vam bodo v kolikor se boste odločili za drugo stopnjo popolnoma smiselni. Od dneva, ko sem bil jaz iniciiran, pa vse do danes, sem zelo hvaležen za to izkušnjo, ki je spremenila pogled na življenje tako meni, kot tudi nekaterim mojim bližnjim, predvsem pa mi dala možnost, da se kadarkoli sprostim, napolnim z energijo in nudim pomoč sebi in drugim, ki za njo prosijo.
Andrej, 21 let
___________________________________________________

Prva stopnja Reikija mi je naredila nekakšno prebujanje in sicer v smislu zavedanja same sebe. Takšen in podoben stavek sem prej že velikokrat prebrala, vendar ga nisem dojela v celoti – nisem ga dojela z svojim bitjem. Z Reikijem sem ta stavek dojela in ga začela živeti. V meni se je prebudilo zavedno in nezavedno. Začela sem se zavedati in to tudi čutiti, da moram najprej poskrbeti sama zase, šele potem bom lahko npr. za sina ali pa kogarkoli drugega. Prej sem to vedela zavestno, nisem pa tega občutila, z Reikijem sem to tudi občutila. S tem, da sem to občutila, sem dobila več življenjske energije, elana in misli so postale bolj konstruktivne, v smislu večje koncentracije, vzdržljivosti, realnega dojemanja življenja.
Z drugo stopnjo Reikija se je vse kar sem akceptirala z prvo stopnjo samo še povečalo, bolj iskristaliziralo. Zadeve, ki so bile nekako nejasne so dobile jasno sliko, tudi dogodki so me pripeljali do slik, ki jih prej nisem hotela zavestno ali pa nezavestno videti. Dejanska dejstva so tako jasna, da jih moraš videti, ampak ljudje brez Reikija jih ne vidijo. Fasciniralo me je tudi dejstvo, da lahko pomagam drugim z uporabo simbolov ali pa brez. V glavnem se mi dogaja na polni črti. Čistim sebe, svojo okolico, vse kar je v bližini mene.
Matea
___________________________________________________

Na Reiki tečaj sem prišla z namenom, da poiščem mir v sebi in svoji družini.
Da odvržem breme biti žrtev,ker sem s tem zrasla.
Ne želim tega vzorca prenesti ma svoje otroke.
Uporabljam dnevno v različnih situacijah.
Zivim s tem in se veselim novih odzivov…
Hvala za to spoznanje.
Darja